• In contact


  
Hallo, ik ben Rebecca.

Al ruim 15 jaar ben ik, met ontzettend veel plezier, werkzaam in het Speciaal Onderwijs en naast het werken met kinderen en jongeren met een beperking is mijn interesse in gedragsproblematiek en de uitwerking op het kind, ouders en gezinnen erg groot. Hier wilde ik meer van weten. Mede omdat ikzelf ook tegen hindernissen aanliep bij het opvoeden van mijn kinderen. Daarom besloot ik om een opleiding tot gezins- en kindercoach te gaan volgen. Dit bij Dreamchild, Sylvia Leegwater. Deze opleiding heb ik met veel plezier gedaan en afgerond, en daarnaast ook mijn certificaat behaald voor Trainer Reversie Methode ®.

Wat ligt er achter gedrag? Waarom reageren wij op een bepaalde manier als er iets gebeurt? Wat wil het kind (het kind in ons) ons vertellen met zijn gedrag? Mijn kennis wil ik graag met jullie delen.

In 2014 werd mijn droom werkelijkheid; praktijk BuitenGewoon ging van start. Gezins- en Kindercoaching in combinatie met natuur en dier. Een hart voor kinderen en opvoeden, een passie voor natuur en dier. Gevestigd in Velden, Limburg.


Waarom deze combinatie?

In de natuur even helemaal jezelf kunnen zijn, rust, ruimte en energie ervaren; gewoon ZIJN. En natuurlijk de dieren, mooie spiegels van ons innerlijke ik. Ze weergeven wat wij diep van binnen voelen en vaak onbewust uitstralen. De kracht van het paard als spiegel op gedrag is enorm. Paarden zijn puur en eerlijk in hun feedback. Ze laten je zien wie je bent en geven feedback op non-verbale communicatie, zij weerspiegelen jou innerlijk (jouw gevoel en emoties).

Mijn missie is het om jou als mens; kind, ouder of professional weer in je kracht te zetten als je tegen hindernissen aanloopt bij de ontwikkeling of bij het opvoeden van je kind. Weer balans en harmonie tussen jou en je kind of het gezin creëren. Word je weer bewust waar je kracht ligt, welke talenten je kunt benutten en dat ieder reageert vanuit zijn eigen verdedigingsmechanisme. Je krijgt weer zelfvertrouwen en mag gaan stralen.


Tijdens het coachen ga ik samen met jou, de ouder, het gezin of de professional op zoek naar de oorzaak van het probleem (gedrag). Hoe kan het dat mijn kind angstig, verdrietig of boos is? Waarom heeft mijn kind vaak buikpijn of hoofdpijn zonder aantoonbare reden? Kinderen van deze tijd communiceren vanuit het gevoel. Ze voelen haarfijn hoe jij je als ouder voelt en reageren hierop. Vaak hebben wij volwassenen helemaal niet door waarop het kind reageert. Wij volwassenen reageren vanuit ons ratio, het denken. Ons gevoel is ver van ons af komen te staan. Kinderen van deze tijd communiceren met gevoel. Ik geef bewustwording mee waarom jou iets raakt, hoe je reageert (vanuit welke gedachtes of overtuigingen), welke blokkades er zijn en hoe je het gedrag kunt veranderen.


JIJ HEBT ALLES IN JE, WAT JE KIND NODIG HEEFT!