• Gezinscoaching


Gezinscoaching vindt plaats via praktijkgerichte ondersteuning over een korte of langere periode. De hulpvraag binnen het gezin wordt in overleg met jou als ouder vastgesteld. De coaching is ook geschikt voor de alleenstaande ouder.

Een gezin is een geheel en alle gezinsleden reageren op elkaar. Soms is de balans zoek door moeilijkheden (problemen) bij 1 of meerdere gezinsleden. Door middel van de gezinscoaching ontdekken jullie de kracht in jezelf en hoe je deze kunt inzetten. Ontdek elkaars mooie en sterke kanten en ieders kwaliteiten. 


Wat levert gezinscoaching jullie op?

  • Inzichten hoe de verschillende gezinsleden binnen het gezin staan en hoe de gedachten zijn en de communicatie verloopt.
  • Inzichten in jouw (jullie) sterke kanten en verdedigingsmechanismen en welk effect dit kan hebben op de kinderen.
  • Balans en harmonie binnen het gezin herstellen door de ervaring die je als ouder(s) gaat opdoen door weer in je kracht te komen.


Hoe werkt gezinscoaching?

 

Aanmelding: Neem contact op en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We bespreken samen een datum voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de hulpvraag besproken en zal zonder kind of kinderen plaatsvinden.

 

Kennismaking met het gezin: Bij jullie thuis kom ik kennis maken met alle gezinsleden. We leren elkaar kennen en raken vertrouwd met elkaar.

 

Observeren: Gedurende twee dagdelen zal ik bij jullie thuis aanwezig zijn.  De eerste keer op de achtergrond en de tweede keer geef ik tips en tops. Zonder oordeel  kijk ik hoe de communicatie verloopt, waar de verdedigingsmechanismen en valkuilen liggen. Ook kijk ik naar jullie sterke kanten en kwaliteiten.  

 

Gesprek met ouders: Samen bespreken we de observatie en geef ik jullie naar behoefte nog praktische tips en hulpmiddelen voor jullie hulpvraag. 

 

Vervolg en afsluiting: Na het gesprek gaan jullie zelf thuis aan de slag. Na ongeveer twee weken zal ik contact opnemen om een afspraak te maken. In dit gesprek wordt besproken waar jullie nu als gezin staan en of er behoefte is aan eventuele nazorg.

 

Voor meer informatie neem gerust contact op met 06-23352934 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.