Aanmelden

Psychotherapie

Bij Praktijk Buitengewoon werk ik samen met jou aan verandering van je klachten en/of je persoonlijkheid. Het doel van psychotherapie is psychische klachten en problemen op te heffen of deze zoveel te verminderen dat je er minder last van hebt. Je komt in aanmerking voor psychotherapie wanneer je al langere tijd last hebt van problemen die invloed hebben op je dagelijkse leven. Je merkt dat je tegen patronen aanloopt die lastig te veranderen zijn.

Als psychotherapeut/klinisch psycholoog los ik geen problemen voor je op, maar help ik je nare zaken anders te zien, pijnlijke ervaringen te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken.

De problemen waarvoor mensen in psychotherapie gaan, zijn heel verschillend. Voorbeelden van psychische problemen zijn: angsten, depressies, fobieën of zich herhalende patronen in contacten met anderen en in relaties. Vaak liggen negatieve (jeugd)ervaringen aan de problemen ten grondslag. Sommige mensen zijn kwetsbaarder voor psychische klachten, omdat ze “anders” zijn en daardoor minderheidsstress ervaren, zoals mensen uit de LHBTQI groep of mensen met neurodiversiteit zoals autisme of ADHD. Ik heb door de jaren heen veel met jongeren en jongvolwassen gewerkt die tot deze groepen behoren. Hierdoor kan ik goed aansluiten bij waar je tegenaan loopt en een passende behandeling bieden. Ik houd van diversiteit en ben groot voorstander van inclusiviteit.

We kijken samen hoe we jouw doelen kunnen bereiken.


Voor wie

In mijn praktijk behandel ik volwassenen (18 jaar en ouder) met de volgende problematiek:

Diagnoses waarvoor je in mijn praktijk behandeld kan worden zijn:

Diagnoses waarvoor je in mijn praktijk geen behandeling kan krijgen:

Hiervoor geldt, dat als je hiervoor elders in behandeling bent, dat er soms in overleg wel een parallel behandeltraject op een andere diagnose kan worden opgestart.

Diagnoses niet-vergoede zorg. Hiervoor kan je je wel aanmelden, maar geldt het tarief voor niet-vergoede zorg.


Behandelvormen

De behandelvorm die ik inzet hangt af van de problematiek en de doelstellingen van de behandeling. Ik geef zowel individuele als groepsbehandelingen. Ook maak ik gebruik van e-health interventies. Je krijgt toegang tot de portal van Therapieland waar ik informatie en oefeningen voor je klaar zet. Zo kun je ook thuis actief aan de slag.

Verder stimuleer ik het betrekken van voor jou belangrijke personen bij je behandeling. Dit gebeurt soms door hen daadwerkelijk bij een gesprek te betrekken, maar je kan hen ook toegang geven tot het e-health platform.

Je start met een intakegesprek waarin we verduidelijken wat je hulpvraag is. Soms zijn er meerdere gesprekken of onderzoeken nodig om tot een diagnose te komen en een behandelplan op te stellen. Deze eerste gesprekken en onderzoeken vallen onder het diagnostiektarief. Daarna volgt de behandeling en wordt een behandeltarief gerekend.

In mijn praktijk maak ik gebruik van drie verschillende behandelvormen, namelijk schematherapie, EMDR en cognitieve gedragstherapie. Afhankelijk van de behandeling spreken we een behandelduur per sessie af. Voor de meeste behandelsessies plannen we 60 minuten in. Voor EMDR is meestal 90 minuten nodig. De behandeling vindt plaats op mijn praktijk, maar kan in onderling overleg ook (deels) online plaatsvinden.


Schematherapie

Schematherapie is een bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden én te veranderen.

Wil je meer weten over wat schematherapie is en wat het voor je kan betekenen? Klik hier om verder te lezen.

EMDR

EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR helpt om de verwerking op gang te brengen waardoor je klachten afnemen of verdwijnen.

Wil je meer weten over wat EMDR is en wat het voor je kan betekenen? Klik hier om verder te lezen.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie kan je helpen je manier van denken en doen te beïnvloeden. Soms ligt de nadruk meer op het denken, soms meer op het doen en laten. In andere gevallen werken we tegelijkertijd aan beide aspecten.

Wil je meer weten over wat cognitieve gedragstherapie is en wat het voor je kan betekenen? Klik hier om verder te lezen.


Locatie en contact

Praktijk Buitengewoon is gevestigd in:

Adres
Gezondheidscentrum Culemborg
Constantijnlaan 2, Culemborg

Consulten kunnen zowel op locatie in Culemborg plaatsvinden, via beeldbellen of een combinatie hiervan.

Je kunt mij bereiken per telefoon of e-mail:
06-28383636
info@praktijkbuitengewoon.nl

Buiten mijn werkdagen neem je in crisissituaties altijd contact op met de huisarts of de huisartsenpost.