Aanmelden

Transgenderzorg

Ik bied diagnostiek en behandeling bij transpersonen in verschillende fases van je transitie. Ik heb ruim 20 jaar werkervaring in de genderzorg en heb zowel in een medisch genderteam als de GGZ gewerkt met mensen met gendervraagstukken.

Je kunt bij me terecht om uit te zoeken welke stappen jij kan zetten om lekker in je vel te komen te zitten. Veel transpersonen kampen met andere psychische klachten, zoals somberheid, angst, trauma of autisme. Bij Praktijk Buitengewoon bied ik behandeling op maat, waarbij we stap voor stap toewerken naar verbetering.

Indien je een wens hebt voor een medische behandeltraject dan zal er, indien je daar toestemming voor geeft, een overdracht zijn van de uitkomsten van het diagnostiektraject naar een genderteam dat ook medische behandeling biedt. Zij zullen dan nog aanvullende voorlichting geven en onderzoek doen om na te gaan of een medische behandeling gestart kan worden.

Samenwerking

Praktijk Buitengewoon heeft in de regio een samenwerking met diverse hulpverleners die een deel van de genderbevestigende behandeling kunnen oppakken. Dit zijn:

Ik werk verder samen met:

Handige links

Website patiëntenorganisatie Transvisie

Website UNTAG

Website AMC - specialisme genderdysforie


Genderverklaring

In Nederland is het sinds 2014 mogelijk je geboortegeslacht te laten aanpassen in de Basisregistratie Personen. Hiervoor is een verklaring nodig van een deskundige om te beoordelen of je hiervoor in aanmerking komt. Dankzij deze wet kan iedereen van 16 jaar en ouder in de Basisregistratie Personen (en daarmee in het paspoort) het geslacht ‘man’ in ‘vrouw’ laten veranderen of andersom.

Voor externe aanvragen voor een beoordeling vindt er eerst afstemming met je behandelaar plaats. Bij de aanvraag is het dus van belang dat je hiervoor toestemming geeft en de gegevens van je behandelaar verstrekt. Vervolgens wordt er een online gesprek ingepland bij Anouk Balleur, klinisch psycholoog en aangemerkt als Deskundige Transgender in het BIG-register. Bij jongeren vanaf 16-18 jaar is ook toestemming van ouders/verzorgers nodig om deze beoordeling te kunnen uitvoeren. Als je bekend bent binnen de praktijk dan is de aanvraag voor een verklaring mogelijk als er voldoende diagnostiek heeft plaatsgevonden.

In het gesprek zul je voorlichting krijgen over de gevolgen van het wijzigen van je geslachtsregistratie. Is het duidelijk dat je de wijziging van geslachtsregistratie wilt en de gevolgen daarvan overziet en begrijpt, dan krijg je een deskundigenverklaring. Soms is het nodig om hiervoor nog een gesprek in te plannen.

Wanneer de verklaring wordt verstrekt dan kun je hiermee naar je geboortegemeente om je geslacht (en eventueel ook voornaam) te veranderen. Vervolgens dien je een nieuw legitimatiebewijs aan te vragen bij de gemeente waar je woont.

Tarief (als je geen cliënt bent in de praktijk): 175 euro (inclusief voorgesprek met behandelaar en het online gesprek met jou). Als je onder behandeling bent bij Praktijk Buitengewoon dan vallen de kosten binnen de reguliere behandeling (zie Tarieven).

Wil je een aanvraag indienen voor een wijziging van de registratie van je geboortegeslacht? Vul dan het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.


Locatie en contact

Praktijk Buitengewoon is gevestigd in:

Adres
Gezondheidscentrum Culemborg
Constantijnlaan 2, Culemborg

Consulten kunnen zowel op locatie in Culemborg plaatsvinden, via beeldbellen of een combinatie hiervan.

Je kunt mij bereiken per telefoon of e-mail:
06-28383636
info@praktijkbuitengewoon.nl

Buiten mijn werkdagen neem je in crisissituaties altijd contact op met de huisarts of de huisartsenpost.